foto_1 foto_2 foto_3 foto_4 foto_5 foto_6 foto_7 foto_8 foto_9

• donderdagavond 18:30u - 21:00u
  • vrijdagmorgen 09:00u - 11:30u
Contributie: € 2,= per maand

Koersbalclub "De Curve" telt momenteel 31 leden, die wel drie keer in de week in het gebouw van 't Trefpunt met elkaar koersbal spelen. Koersbal vergt geen zware lichamelijke inspanning en is daardoor vooral bij ouderen erg populair.

Je hebt er niet veel uitrusting voor nodig en het spel kan in de zomer en in de winter gespeeld worden. De spelregels zijn eenvoudig te leren en de ervaren clubleden zijn altijd bereid om de nieuwe leden te helpen. Beginners kunnen daarom direct actief meedoen.

Koersbal wordt gespeeld op een dikke vilten mat van 8 bij 2 meter. Doorgaans spelen twee paren tegen elkaar. De koersballen hebben per paar een verschillende kleur. Eerst wordt er een klein wit balletje op de mat gerold, de jack. Ieder paar probeert vervolgens met zijn ballen de jack zo dicht mogelijk te benaderen. Het paar dat daar het best in slaagt is de winnaar en krijgt dus de meeste punten. Soms moet de passer er bij komen om precies te meten!

De koersballen zijn gemaakt van kunststof en het bijzondere is nu, dat het zwaartepunt van de bal niet in het midden ligt, waardoor de bal met een kromme baan over de mat rolt.

Het vraagt heel wat vaardigheid om de bal dicht in de buurt van de jack te laten stoppen of om een tegenstander van de jack weg te tikken. De koersbalclub speelt op twee matten om zoveel mogelijk leden tegelijk aan de beurt te laten komen.