Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws
Maar niet alleen het laatste nieuws.
Al het nieuws blijft nl. op deze pagina beschikbaar, zodat u altijd later nog eens terug kunt kijken.
De laatste (nieuwste) 5 nieuwsberichten zijn hieronder te lezen.
Daaronder volgt nog een lijst met "Nog meer nieuws": alle andere nieuwsberichten die we geplaatst hebben sinds de start van deze website.
En dat worden er steeds meer, we hebben er nu al 83.
Door ze aan te klikken worden ze geopend.
(geplaatst op woensdag 22 januari 2020)


foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8

Muziekbingo

Op zaterdag 18 januari 2020 is het jaar leuk ingeleid met een muziekbingo.
Dit werd georganiseerd in het Trefpunt, helemaal in het teken van de nostalgische liedjes van vroeger!
Als jij een liedje hoorde wat op je bingokaart stond, kon je deze aankruisen.
Telkens werd er voor een nieuw prijsje gespeeld waardoor iedereen erg zijn best deed.
Wat was het leuk om iedereen mee te zien zingen met al deze liedjes, waarbij je ook ziet dat er iets loskomt van vroeger.
Er wordt gedanst, meegezongen, gelachen en veel plezier gemaakt.
Ook was er ‘in stijl’ voor hapjes gezorgd, zoals blokjes kaas en knakworstjes aangekleed met uitjes en augurk, en diverse plakjes worst zoals dit vroeger ging.
Zelf heb ik meegeholpen met de muziek bingo voor een examenopdracht vanuit school.
Ik vond het erg leuk om een keer met een andere doelgroep bezig te zijn en om te zien hoeveel plezier iedereen tijdens zo’n middag met elkaar heeft.
Ook heb ik met veel mensen gezellig gekletst wat ik erg leuk vond! Zeker voor herhaling vatbaar!

Dewi Lanslots


(geplaatst op maandag 20 januari 2020)

WANDELING 16 JANUARI 2020

VALKENBERG

Onze 1e wandeling in 2020 bracht 37 mensen op de been. Vier nieuwe gezichten mochten we verwelkomen. Verzameld werd bij ’t Trefpunt, om 1 uur vertrokken we naar Valkenberg. Hier stonden de gidsen Ad en Henk ons op te wachten. We splitsten ons in twee groepen, de gidsen liepen in tegenovergestelde richting, zodat we volop ruimte hadden en elkaar niet in de weg liepen. Onderweg kregen we weer wetenswaardigheden te horen. Een Douglasspar van 80 jaar oud, de leeftijd bereken je door 2x de omvang te nemen gedeeld door vijf.
De Douglasspar en de Amerikaanse eik (grote eikels met scherp puntje, niet geliefd bij de dieren, ontspruiten na twee jaar) zijn exoten: goed voor de houtwinning.
Het verhaal van de mol:
Leeft buiten de paring solitair, heeft zijn/haar eigen gangenstelsel met slaaphoek, uitscheidingshoek, voedselhoek (wormen), rent rondjes om de gevallen wormen te nuttigen; paring ná samen eerst in één gangenstelsel rondjes te lopen en te snuffelen; 13 weken dracht en daarna 3-5 jonge mollen

De beuk: zorgt door opvang van regenwater door haar takken, dat langs de stam naar beneden loopt voor eigen bewatering; de brede takkenkroon zorgt voor bescherming tegen warmte bij té hoge temperaturen. (soms ook extra bekleding van de stam nodig). Beukenbos: door bladafval (zuur) geen begroeiing onder de bomen. Ook kwamen we bomen met wratten tegen en de gevreesde letterzetter en de boktorkever. De lijsterbesstruik: herkenbaar aan zijn zilvergrijze takken.
De hulst: mannelijke en vrouwelijke struiken; gecultiveerde hulst: mannelijk en vrouwelijk aan één struik.
De groene specht met rode kap (24 cm) vindt de mieren gemakkelijker op de kort gemaaide golfvelden in deze omgeving. Maakt lachend geluid, afhankelijk van de lokroep of het aangeven van territorium. Het waterpeil was sterk verlaagd, is nu toch weer verhoogd. De Chaamse beek hier stroomt richting de Mark. De runderen bij Ulvenhout (Blonde d’Aquitaine): stier, koe en kalf lopen daar voor de beeldvorming (de eigenaar is een veehandelaar). Landgoed Valkenberg en de huizen er omheen zijn nog wel bewoond. Het bos er om heen is vrij toegankelijk (financiële redenen). Al met al hebben we weer veel informatie opgedaan door onze gidsen.
Bedankt Ad en Henk.

Bekijk ook de foto albums van groep 1 en groep 2

(geplaatst op donderdag 16 januari 2020)

Hendrik Groen... zolang er leven is

Zaterdag 11 januari 2020
De naam Hendrik Groen komt u vast bekend voor. Hij heeft nl drie dagboeken geschreven over heel herkenbare situaties in een bejaardenhuis, en die vlogen als warme broodjes over de toonbank.
Vandaar dat er een televisieserie op tv is geweest, die door veel mensen bekeken is.
En jawel...ook een toneelstuk, waarmee door het land gereisd wordt.
Hartstikke leuk! Want onze S.V.Gilze heeft kaartjes geregeld, om daar naar toe te gaan. En wel in De Bussel te Oosterhout. Heel mooi initiatief om dat onder ogen te brengen voor de senioren.
De Bussel is geheel verbouwd en een prachtige schouwburg geworden, waar o.a ook een bibliotheek gevestigd is. We werden hartelijk ontvangen… de weg gewezen, en om 20.00u zou het beginnen.
Het werd een voorstelling zonder pauze. Op zich niet erg, want na afloop kon je in de foyer overal drinken pakken, behalve dan alcoholische drankjes. Daarvoor moest je aan de bar zijn….maar wat bleek nu….de consumpties waren bij de prijs inbegrepen... Mooi toch!
We waren benieuwd... zaten op comfortabele stoelen met allemaal goed zicht op het toneel.
Het was goed verstaanbaar, dus goed te volgen.
Een groepje bejaarden [OMADIDO = oud maar niet dood], die in een bejaardenhuis woonden, trokken hun eigen plan, en zorgden goed voor elkaar, en ondernamen allerlei uitjes, en verzetten zich tegen een aantal regels, die daar gehanteerd werden door de strenge Mevr. Stelwagen. Wat duidelijk te merken was, en ze moest het dan ook vaak ontgelden.
Er waren vaak hilarische situaties, ze lachten vaak om hun eigen gebrekkigheden, het was niet anders! Ze moesten het er mee doen.
Buiten dat, werd er onderling ook over serieuze dingen gesproken, en het begrip voor elkaar was groot, en soms ontroerend.
Alle spelers hebben geweldig gespeeld…chapeau, want het lijkt me niet gemakkelijk om als jong persoontje, een dementerende bejaarde te spelen. Knap dus om zich daar in te verplaatsen, ook al is dat natuurlijk wel hun vak maar toch.
Het was zo goed zelfs, dat wij met zo’n 10 man ervan genoten hebben. En de thuisblijvers…jammer voor jullie, want het was echt de moeite waard.!! Misschien een volgend keertje.
Bedankt voor de organisatie van de Theaterbezoeken vanuit S. V. Gilze. Ook dat is weer een leuke activiteit voor de Senioren.

Groetjes Will Kock namens de theater gangers van Hendrik Groen Zolang er leven is!


(geplaatst op dinsdag 14 januari 2020)


foto1 foto2 foto3 foto4

Senioren Expo Veldhoven

Dinsdag 14 januari jl. gingen we met 50 leden van de SV-Gilze naar de jaarlijkse 50+ beurs in Veldhoven. Om stipt 9 uur vertrokken we per bus en vanaf het begin verliep de reis heel vlot en vóór 10 uur stonden we in Veldhoven. Voor veel leden is het intussen traditie om naar de seniorenbeurs te gaan. Lekker slenteren tussen de sjaals, kussens, stoelen en reisbureaus. Gewoon een leuk dagje uit, met een lekker bakske koffie, broodje of ijsje. Gezellig naar muziek optredens luisteren, een mode- show bekijken en natuurlijk werd er ook kleding gepast en aangeschaft. Er zijn ook altijd optredens van bekende artiesten. Een heel vertrouwd gezicht ontbrak dit jaar op deze 50+beurs. Hennie Korsten, de man van Lya de Haas, is onlangs overleden. Speciaal voor Hennie was er een gedenkhoekje ingericht. Een heel mooi gebaar.
Maar net als altijd gaat de tijd snel en was het 3 uur, dus tijd om bij de bus te verzamelen en richting Gilze te gaan. Gepakt en gezakt stapten de leden in de bus, allemaal netjes op tijd. Dus de chauffeur kon op tijd vertrekken en ons veilig thuisbrengen. Geen files, dus rond 4 uur in Gilze.
Het was weer een mooie, gezellige dag.
Misschien........ tot volgend jaar.

Margriet Aarts.

Neem ook een kijkje in het foto album

(geplaatst op donderdag 9 januari 2020)


foto1 foto2 foto3 foto4

Nieuwjaarsinloop SVGilze


Zondag 5 januari 2020 v.a.13.30 uur was in ‘t Trefpunt zoals voorgaande jaren weer de gelegenheid elkaar te ontmoeten om de goede wensen voor het nieuwe jaar aan elkaar over te brengen. In de zaal was nog een mooie kerstsfeer met in het oog springend de kerststal en de vele slingers met verlichting.

Bij binnenkomst werd iedereen hartelijk welkom geheten door de voorzitter Joop de Jonge en zijn vrouw. Ook bleek al snel dat er veel belangstelling was want alle tafels waren goed bezet maar uiteraard is er altijd nog wel een plaatsje te vinden.
Nadat iedereen aan tafel zat en voorzien was van koffie/thee met cake, sprak de voorzitter nogmaals de beste wensen uit en toostte op het jaar 2020 en de voortgang van de SVGilze / KBO Brabant.

De sfeer en gezelligheid, dankzij de versnaperingen, lekkere hapjes en drankjes, was erg goed onder de aanwezigen en de decibellen gingen omhoog.
Na een geslaagde middag ging iedereen voldaan om 17.30 uur weer naar huis.
Dank aan het bestuur en de vrijwilligers.

Wij hopen nog lang te kunnen genieten van mooie momenten en de vele activiteiten.

Leo en Lea Vroonland.

zie ook het fotoalbum

Nog meer nieuws...

januari 2020

04:Nieuwjaarswens

december 2019

30:Kerstdiners 2019
27:Laatste computer inloopdag 2019
15:Stand van zaken CBR
10:Stand van zaken CBR
06:Kerstconcert Lucaskerk Tilburg
04:Die Zauberflöte
02:Natuurwandelingen 2020

november 2019

25:Natuurwandeling Riels Hoefke
23:Koersbal ontmoeting Gilze - Molenschot
22:Dag van de Vrijwilliger 2019
20:Met SVGilze naar de Rooi Pannen (uit Weekblad Gilze en Rijen)
16:Vrijwilligersavond in 't Trefpunt
10:Uitnodiging Kom en Ontmoet
08:Persbericht KBO-Brabant
05:De eerste nieuwsbrief

oktober 2019

31:Afscheid van Rien Kuijpens als penningmeester van de Kring Gilze Rijen
28:Wandelen bij Hondsdonk op 17 Oktober
25:Computer inloopdag 28 oktober
23:Voorlichtingsmiddag mobile alarmering
21:Italiaanse muziekmiddag
20:Bodenavond 2019
16:Gilze 75 jaar geleden bevrijd
12:Statuten officieel gewijzigd
08:80+ middagen in 't Trefpunt
04:Wandelen op de Strijbeekse heide

september 2019

26:Stichting PensioenBehoud en KBO-Brabant dagvaarden Nederlandse Staat
21:Computer inloopdag 30 september
18:Najaarsreis naar Utrecht
11:Scootmobieltocht naar Trayplant
10:15 jaar Linedance club
09:SV-Gilze in het weekblad Gilze Rijen
02:Najaarsconcert Seniorenorkest Gillesia
01:Laatste fietstocht op donderdag 2019

augustus 2019

30:Wandelen bij het Smokkelaartje
28:Inloopdagen en cursussen iPad en Samsung
26:Eerste les Tai Chi
25:Verrassingsreis 2019
18:Voorstelling "Ons kan niks gebeuren"
15:Zwemmen op donderdagmorgen in den Butter

juli 2019

27:Eten voor alleenstaanden / alleenwonenden
24:Natuurwandeling Huis ter Heide
20:SVG Zomerreis 2019
17:muziekmiddagen augustus en september gaan niet door en 50+ bios
08:Bezoek aan de Kersenhof in Raamsdonk
06:Gouden jubileum van zangkoor “de vrolijke zangers”
05:Fietsen op donderdag
03:SVG interview in weekblad Gilze-Rijen

juni 2019

29:De koersbalclub "de Curve" Gilze tegen Riel
26:Wandelen bij de Oisterwijkse vennen
25:Zomerreis naar Goes en het Watersnoodmuseum
19:Bezoek Schrobbelèr (2)
18:Bezoek Schrobbelèr (1)
15:Vrijwilligersbijeenkomst op vrijdag 7 juni 2019
12:Uitreiking speld Wim van Wezel

mei 2019

30:KBO Gilze heeft een nieuwe naam !!!!!!
27:Natuurwandeling bij Esbeek
22:1e Scootmobieltocht naar de Struisvogelfarm
13:Afscheid van bestuursleden
07:"Getipt rond de Tip" schoof aan bij de jaarvergadering van de Senioren Vereniging Gilze.
06:Voorjaarsreisje 2019
02:Voorlichting "In gesprek over het levenseinde"

april 2019

30:Koersbalclub "De Curve" Gilze vierde haar 20 jarig bestaan
29:Koninklijke onderscheiding
28:Cees van Dongen stelt zich voor
24:In gesprek over het levenseinde
22:Algemene ledenvergadering
20:Bezoek aan de Süleymaniye-moskee in Tilburg.
12:Bridge competitie
11:Etentje met de gymclubs.
08:Eerste muziekmiddag
04:Bezoek aan Chassé voor musical EVITA
02:Wandelen bij de Duiventoren

maart 2019

19:10 jarig bestaan van de Club "eten voor alleenstaanden / wonenden"
12:Naar de film!

februari 2019

26:Uitstapje naar het nieuwe van der Valk Hotel met lunchbuffet en rondleiding
20:Computer inloopdag in 't Trefpunt
18:Eerste nieuwsbericht