Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws
Maar niet alleen het laatste nieuws.
Al het nieuws blijft nl. op deze pagina beschikbaar, zodat u altijd later nog eens terug kunt kijken.
De laatste (nieuwste) 5 nieuwsberichten zijn hieronder te lezen.
Daaronder volgt nog een lijst met "Nog meer nieuws": alle andere nieuwsberichten die we geplaatst hebben sinds de start van deze website.
En dat worden er steeds meer, we hebben er nu al 50.
Door ze aan te klikken worden ze geopend.
(geplaatst op woensdag 18 september 2019)

De najaarsreis van Seniorenvereniging Gilze ging dit jaar naar Utrecht


foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6
We vertrekken vanaf de Hooikar, waar we beginnen met ons ”schoolreisje”. De bus zit vol en wordt bestuurd door een vriendelijke Jaon van de Bogaard.
We rijden eerst naar Scherpenzeel, waar de koffie met gebak staat te wachten in restaurant Boschzicht.
Hierna beginnen we aan een tocht langs koninklijke paleizen, gelegen in een prachtige omgeving. Via Amersfoort rijden we naar Soest waar we “paleis Soestdijk” bekijken, daarna naar kasteel “de Hooghe Vuursche” en ook nog langs “Drakenstein”. De tocht wordt begeleid door een gids, die ons allerlei wetenswaardigheden wist te vertellen. Na deze busrit gingen we terug naar Boschzicht voor een broodje kroket en andere lekkere dingen.
Na het eten zijn we weer de bus ingestapt om onze weg te vervolgen naar Utrecht. Daar hebben we met rederij Schuttenvaer een rondvaart gemaakt door de grachten. We zagen heel wat cafeetjes in de kelders.
Na de boottocht konden we nog een klein uurtje Utrecht verkennen, nog steeds met prachtig weer.
Op de terugreis hadden we wat vertraging, maar dat is normaal in de spitsuren. Toch kwamen we op redelijke tijd weer aan bij de Hooikar, waar ons weer een heerlijk 3-gangen diner werd voorgeschoteld.
Het was een prachtige dag, waarvan we allen zeer hebben genoten. Hartelijk dank aan Tonnie, Joop en John voor de organisatie van de reis.

Een deelnemer

Onze fotograaf heeft uiteraard weer de nodige foto's gemaakt.

(geplaatst op woensdag 11 september 2019)

Scootmobieltocht naar van der Avoird Trayplant


foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6
(op vrijdag 6 september)

De Tocht.
We vertrekken vanuit ‘t Trefpunt met een briesje tegen onze wangen naar de aardbeien-en frambozenplantenkwekerij van der Avoird Trayplant in Bavel. Via een mooie tocht langs de Rimpelaar komen we bij de hoofdlocatie de kwekerij De Leeuwerik aan. Daar worden wij gastvrij en hartelijk ontvangen door Corné die ook de rondleiding voor zijn rekening neemt. Met de scootmobielen rijden we de ontzettend grote loods in richting de kantine waar we koffie met wat lekkers krijgen.
Daarop volgt de rondleiding.

De Presentatie.
De kwekerij bestaat uit 5 locaties: De Leeuwerik, De Rimpelaar, Schoolstraat, Machielsen en Peeters; een totale oppervlakte van 35 ha. Iedere locatie heeft zijn eigen specialisatie. Op een plaats staan de stekken en op een andere locatie de koelcellen enz.
Trayplant heeft 37 vaste werknemers en tot 300 seizoenwerkers. Ook scholieren werken daar graag.
Er wordt veel aandacht geschonken aan de werknemers en ze werken daar met plezier en enthousiasme. Ook wordt goed geluisterd naar de omwonenden.
Er is veel aandacht voor de natuur en het milieu. De vrijkomende warmte van de koelcellen wordt gebruikt om bedrijfsruimte en kantoren te verwarmen en voor de vloerverwarming onder de planten. Alle regenwater van de daken wordt opgevangen en met zandfilters gefilterd om schoon en ziektekiemvrij water over te houden. Ook het water van de stekruimtes wordt teruggewonnen. Al dat water wordt hergebruikt om de planten weer mee te besproeien.
Men gebruikt groene stroom van windenergie en de verbrandingsgassen worden afgekoeld in warmtewisselaars voordat de rook naar buiten gaat.
Er wordt gebruik gemaakt van positieve schimmels en bacteriën om gezonde planten te houden waardoor men niet of nauwelijks spuitmiddel hoeft te gebruiken.
De daken van de kassen zijn zo ontwikkeld dat de planten optimaal kunnen groeien en zo min mogelijk energie verloren gaat. Bij te veel zon worden de planten afgeschermd door doeken onder het dak en bij vorst houden die schermen de kou weer buiten.
De planten worden naar behoefte automatisch beneveld. Ook wij kregen als onverwachte verrassing een zacht nevelbuitje over ons heen.

Het bedrijf.
De afstanden in de kwekerij zijn zo groot dat er fietsen staan die de werknemer gebruiken kan.
Van de moederplant van de aardbeien worden kleine stekjes geknipt. Deze worden in de juiste grond gezet met aangepaste voeding voor de stekken. Van de frambozenplanten worden stekken gesneden die in de grond gezet worden. Er is een goede kwaliteitsbewaking. Zowel de moederplanten als de stekken worden voortdurend gecontroleerd op gezondheid en groei.
Omdat elk klimaat zijn specifieke eisen stelt aan de planten worden er rassen ontwikkeld voor verschillende landen in Europa en in hele wereld. Niet elk soort plant kan overal in de wereld groeien.
Trayplant is gespecialiseerd in doordragende aardbeiplanten. Het is een prachtig interessant bedrijf met immens grote kassen en hele grote koelcellen, waar de temperatuur 1½ graad onder nul is om de plantjes in een rustperiode te houden.

Rondgang.
Met de scootmobielen en te voet maken we rondgang door de werkplaats, de centrale bedieningsruimte en de kassen waar de stekken staan.
Na de rondleiding, die veel langer duurde dan gepland, nemen we nog een kopje koffie en krijgt iedere deelnemer een bakje frambozen.
Daarna nemen we afscheid en zetten via een mooie route koers naar ‘t Trefpunt met een lekker briesje in ons gezicht.
Een mooie scootmobielmiddag met dank aan Dhr Willem v Miert, die deze scootmobiel route mee heeft uitgezet.

Bekijk ook het fotoalbum

(geplaatst op dinsdag 10 september 2019)

15 jaar Linedance club


foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8
Op 5 september, de eerste dansmorgen van het nieuwe seizoen, vierden we het 3e lustrum van onze linedance club.
De morgen begon zoals alle andere dansmorgens met 2 keer een half uur dansen en een half uur pauze. Er werden door onze leidster Tonnie nog 2 nieuwe dansjes uit gelest, wat vrij pittig was na 2 maanden niet gedanst te hebben.
Om kwart voor 12 stond in het “Trefpunt” voor 35 mensen een eenvoudige lunch klaar, die op een voortreffelijke wijze door Joop en 3 vrijwilligsters was klaar gemaakt.
Na de lunch werd door de voorzitter de routebeschrijving voor de bezoeklocatie uitgereikt aan de chauffeurs, maar wel onderste boven op tafel. De locatie was niet bekend gemaakt aan de leden en moest zolang mogelijk zo blijven.
Om kwart voor 1 reden 11 chauffeurs met passagiers naar de locatie in Dongenvaart met het “Karrewiel” als eindpunt. Ondanks het onzekere weer zouden we een spelmiddag doen, “Karregolf”. De groepen werden gevormd en we togen naar de speelweide met 18 holes. Het weer heeft zich keurig gedragen en de paraplu’s die we gekregen hadden hoefden niet open. Na ongeveer 1,5 uur waren alle spelers klaar en de slagbeurten genoteerd, er waren geen winnaars of verliezers maar wel lachende gezichten.
Weer samen in het eetcafé werden we getrakteerd op “karrekoek” met koffie, thee of een consumptie naar keuze. Tijdens het consumeren van deze lekkernij werd er gezellig gepraat over allerlei dingen. Nog een tweede rondje drankjes en pinda’s op tafel. Om half vier was het einde van ons gezellig dagje samenzijn met onze linedance club. Een geslaagd 3e lustrum.

Gerrit Peijs


(geplaatst op maandag 9 september 2019)

In het Weekblad Gilze-Rijen van 28 augustus 2019 stond het volgende artikel:

Seniorenvereniging Gilze


foto1 foto2

Senioren­vereniging Gilze (voorheen KBO) bestaat sinds 1955. Op het hoogtepunt had de vereniging 1300 leden. Nu zitten we op ruim 1000 leden, waar we heel blij mee zijn. We proberen echter ook de jongere senior aan te trekken. Je mag immers lid worden vanaf je vijftigste.

De doelstelling is het organiseren van activiteiten op velerlei gebied. Niet alleen sport en spel, maar ook op sociaal gebied. We hebben 3 gymgroepen, twee dansgroepen namelijk line dance en werelddansen. Bij ons kunt u zingen, kaarten, bridgen, sjoelen, biljarten, handwerken, koersballen en midget golven.
Dit zijn onze wekelijkse activiteiten. Daarnaast hebben we ook nog fietsen op donderdagmorgen, natuurwandelingen op donderdagmiddag onder leiding van een gids, vier grote reizen per jaar, regelmatig kleine excursies en uitstapjes en organiseren we ook bezoeken aan schouwburg of theater.
U ziet wel, voor de ontspanning kunt u kiezen uit een groot aanbod.
Ook op sociaal gebied kunnen wij iets voor u betekenen. Denk hierbij aan het invullen van uw belastingpapieren en cliëntondersteuning bij aanvragen via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wij bieden gratis hulp bij het gebruik van uw tablet en telefoon en wij geven ook cursussen. Daarnaast zijn er regelmatig voorlichtingsmiddagen over zeer uiteenlopende thema's, die u ook gratis kunt bijwonen.
U ziet wel, SV Gilze is veel meer dan de 3 K's (kaarten, keuvelen en kienen). De senioren van nu zijn moderner, staan open voor vernieuwing en hebben andere hobby's. Daar proberen we op in te spelen door nieuwe activiteiten aan te bieden. We gaan starten met Tai Chi en zijn naarstig op zoek naar nog meer activiteiten, die u mogelijk aanspreken. Ideeën zijn van harte welkom. Dat wil echter niet zeggen dat de reeds lopende goed bezochte activiteiten minder aandacht krijgen, integendeel!! Een groot streven van ons is eenzaamheid opvangen door mensen naar een activiteit te lokken. Samen zijn en samen iets ondernemen geeft een goed gevoel, waaruit vaak nieuwe contacten ontstaan. We beschikken over een mooie eigen accommodatie (Het Trefpunt, Kerkstraat Gilze), waar veel van onze activiteiten plaats vinden. Dankzij een grote groep vrijwilligers hebben wijde mogelijkheid om alles tegen zeer lage prijzen aan te bieden. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze vereniging? Kijk dan op onze website (www.sv-gilze.nl) voor meer informatie.

Of nog beter: wordt lid voor € 25,- per jaar. Je profiteert dan ook van alle voordelen, die KBO-Brabant biedt.


SV-Gilze
Secretariaat
Kerkstraat 81
5126 GB Gilze
www.sv-gilze.nI
info@sv-gilze.nl
afdeling van KBO Brabant

(geplaatst op maandag 2 september 2019)
Nog meer nieuws...

september 2019

01:Fietsen op donderdag

augustus 2019

30:Wandelen bij het Smokkelaartje
28:Inloopdagen en cursussen iPad en Samsung
26:Eerste les Tai Chi
25:Verrassingsreis 2019
18:Voorstelling "Ons kan niks gebeuren"
15:Zwemmen op donderdagmorgen in den Butter

juli 2019

27:Eten voor alleenstaanden / alleenwonenden
24:Natuurwandeling Huis ter Heide
20:KBO Zomerreis 2019
17:muziekmiddagen augustus en september gaan niet door en 50+ bios
08:Bezoek aan de Kersenhof in Raamsdonk
06:Gouden jubileum van zangkoor “de vrolijke zangers”
05:Fietsen op donderdag
03:SVG interview in weekblad Gilze-Rijen

juni 2019

29:De koersbalclub "de Curve" Gilze tegen Riel
26:Wandelen bij de Oisterwijkse vennen
25:Zomerreis naar Goes en het Watersnoodmuseum
19:Bezoek Schrobbelèr (2)
18:Bezoek Schrobbelèr (1)
15:Vrijwilligersbijeenkomst op vrijdag 7 juni 2019
12:Uitreiking speld Wim van Wezel

mei 2019

30:KBO Gilze heeft een nieuwe naam !!!!!!
27:Natuurwandeling bij Esbeek
22:1e Scootmobieltocht naar de Struisvogelfarm
13:Afscheid van bestuursleden
07:"Getipt rond de Tip" schoof aan bij de jaarvergadering van de KBO Gilze.
06:Voorjaarsreisje 2019
02:Voorlichting "In gesprek over het levenseinde"

april 2019

30:Koersbalclub "De Curve" Gilze vierde haar 20 jarig bestaan
29:Koninklijke onderscheiding
28:Cees van Dongen stelt zich voor
24:In gesprek over het levenseinde
22:Algemene ledenvergadering
20:Bezoek aan de Süleymaniye-moskee in Tilburg.
12:Bridge competitie
11:Etentje met de gymclubs.
08:Eerste muziekmiddag
04:Bezoek aan Chassé voor musical EVITA
02:Wandelen bij de Duiventoren

maart 2019

19:10 jarig bestaan van de Club "eten voor alleenstaanden / wonenden"
12:Naar de film!

februari 2019

26:Uitstapje naar het nieuwe van der Valk Hotel met lunchbuffet en rondleiding
20:Computer inloopdag in 't Trefpunt
18:Eerste nieuwsbericht