⇑ Afscheid van bestuursleden ⇑
⇓ Voorjaarsreisje 2019 ⇓
(geplaatst op dinsdag 7 mei 2019)

GETIPT ROND DE TIP SCHOOF AAN BIJ DE JAARVERGADERING VAN DE KBO GILZE.

foto jubilarissen
De jubilarissen

Vorige week Woensdag bezochten ons Greetje en ik de jaarvergadering van de KBO Gilze. U kent dat soort vergaderingen wel, weinig opvrolijkend om niet te zeggen saai werk, maar wel hoognodig. Optimist die ik ben vond ik toch een paar agendapunten om vrolijk van te worden. Daar waar het verenigingsleven het over het algemeen heel moeilijk heeft gaat het onze KBO met een ledental tussen de duizend en elfhonderd nog altijd voor de wind. We hebben een bestuur dat er echt zin in heeft en een pakket activiteiten dat nog altijd groeit, wat voor ons leden natuurlijk heel belangrijk is. Ook niet onbelangrijk, we krijgen een nieuwe naam met nieuw logo. Wij heten voortaan Senioren vereniging Gilze en het logo wordt SVGILZE. Zo, dan bent U weer helemaal bij. Na de jaarvergadering werd het pas echt leuk, want wij verwelkomden maar liefst 18 jubilarissen, mensen die 25 jaar of meer lid waren van de KBO. Met Ad en Truus Jacobs en Piet en Sjan Kuijpers hadden we zelfs twee jubilerende echtparen. Bij binnenkomst hadden wij allemaal al een plaatsje gekregen in de ereloge. In De Schakel betekent dat een plaatsje op de eerste rij. Voorzitter Joop de Jonge heette ons van harte welkom op deze heugelijke dag. Joop had veel lovende woorden voor het feestend volkske voor hem. Het bleef natuurlijk niet alleen bij lovende woorden, want wij kregen allemaal een mooie oorkonde en een fraai bouquet bloemen. Bovendien werden wij uitgenodigd om na afloop aan te schuiven aan een echte Brabantse koffietafel. Na dit officiƫle gedeelte was het pauze met koffie en een echt Brabants worstenbroodje, en geloof me dat gaat er altijd van zelf in. Na de pauze hebben we met volle teugen genoten van een geweldige komedie die werd opgevoerd door de KBO toneel vereniging T.I.G. Om zes uur verkasten wij naar de overkant waar in het Trefpunt de koffietafel werd geserveerd. Het voltallige bestuur was hier bij aanwezig evenals onze twee ereleden. Ik was vooral blij verrast met de aanwezigheid van Jos v Gool. Want laat een ding duidelijk zijn, Frans Grauwmans zal voor eeuwig de geschiedenisboeken in gaan als de oprichter van de KBO. Echter daarna was het Jos, wie kent hem niet, hoofdonderwijzer, gemeenteraadslid, en gedreven voorzitter van de KBO Gilze die een geweldig vervolg heeft gegeven aan het werk van Frans. Toen was het tijd voor de koffietafel en daar was niets mis mee. We hebben hem met zijn allen smakelijk weggewerkt. Lachend en veel handen schuddend hebben we afscheid genomen van deze geweldige dag. Wordt zeker weten vervolgd!

Nico Baay Gilze