⇑ Eerste muziekmiddag ⇑
⇓ Wandelen bij de Duiventoren ⇓
(geplaatst op donderdag 4 april 2019)

Bezoek aan Chassé voor musical EVITA.

Op donderdag 28 maart was het dan zo ver. De KBO afdeling Gilze had het voor hun leden mogelijk gemaakt om samen naar de uitvoering te gaan van de musical “EVITA” in het Chassé theater in Breda.
Een leuk initiatief waarvan 34 mensen ook dankbaar gebruik hebben gemaakt. En ….. ze werden niet teleurgesteld. Iedereen had een goede plaats in de zaal.
Het was een mooie belevenis. De hoofdrollen van Evita en Che Guevara werden goed vertolkt door Brigitte Heitzer en René van Kooten. Vele mensen waren erg onder de indruk van hun prachtige stemmen. Daarnaast werd er ook veel en mooi gedanst. Het is echt een voorstelling die de moeite waard was om te zien en te beleven. Mooie mensen, geweldige cast, ontroerende muziek met veel liedjes en een goed levend orkest op de achtergrond. Dit alles werd door verteller René van Kooten aan elkaar gepraat en gezongen.
De voorstelling is een weergave van het levensverhaal van Eva Perron, de tweede vrouw van de Argentijnse president Juan Perron. Zij was van 1946 tot 1952 the first lady van Argentinië. Zij was zelf afkomstig van een arm gezin en werd in het dorp vaak met de nek aangekeken. Op 15 jarige leeftijd verhuist zij naar Buenos Aires. Daar kreeg ze een grote schare van bewonderaars, die ze na korte tijd weer vaarwel zei. Tot ze uiteindelijk kolonel Juan Peron ontmoette, waarmee ze op 21 oktober 1945 trouwde. In 1946 werd Peron de president en Eva dus the first lady. Als vrouw van de president richtte zij een stichting op voor hulp aan de armen. Ook richtte zij een vrouwenbeweging op. Door de mensen werd ze liefkozend Evita genoemd.
Al met al: een goed initiatief van ons bestuur om het mogelijk te maken zo’n culturele avond samen te beleven. Zeker voor herhaling vatbaar! Dank je wel voor de organisatie !!

Jac van Hoek