⇑ "Getipt rond de Tip" schoof aan b... ⇑
⇓ Voorlichting "In gesprek over het... ⇓
(geplaatst op maandag 6 mei 2019)

Voorjaarsreisje 2019

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7
Met 46 leden vertrokken wij op 3 mei om 9.00 uur met de bus naar Soerendonk naar Partycentrum Antoine!
Waar bij aankomst de Limburgse vlaai al klaar stond. De 2 kopjes koffie lieten zich ook goed smaken.
Daarna werden wij vermaakt door een man die muziek speelde en liedjes zong uit onze tijd.
Gezellig gekletst met elkaar, en het was zo weer tijd voor de lunch die we ook daar hebben genoten, broodje kroket-kaas-vlees en/of krentenbol en koffie of thee.
De bus kwam weer voorrijden om naar Kaulille in België te rijden, voor een bezoek aan een alpacaboerderij.
Bij aankomst daar kregen we koffie of thee met een koekje. De eigenaar gaf eerst een heel goede uitleg en je kon vragen stellen.
Toen was er een video film waar je een indruk kon krijgen, hoe het er aan toe gaat op die alpacaboerderij.
Zo, nu een kijkje nemen in de grote stal waar de alpaca’s staan. De dieren stonden apart in mannen- dames en de zwangere dames.
Een alpaca wordt 80 tot 100 cm hoog. Ze worden voornamelijk gehouden voor de zachte wol, en om te fokken.
De alpaca’s zijn er in verschillende kleuren, maar deze eigenaar heeft het liefst witte vanwege de wol omdat die in alle kleuren geverfd kan worden. In het voorjaar worden deze dieren geschoren.
Oorspronkelijk komen de alpaca’s uit het Andesgebergte, ze hebben daarom weinig verzorging nodig.
Het zijn lieve nieuwsgierige dieren! De eigenaar kon zo enthousiast vertellen dat de tijd bijna vergeten werd.
Nog even door het winkeltje en weer de bus in om naar Weert te rijden. Helaas regende het een beetje!
De meesten gingen op een overdekt terrasje zitten en enkele gingen toch de stad in voor 1 uurtje.
Om 16.45 uur weer verzamelen bij de bus om naar het Partycentrum Antoine te gaan voor het diner.
De tafel was al gedekt we konden zo plaatsnemen. Een drankje besteld, en de groenten- en de tomatensoep terrines stonden snel op tafel.
Meteen daarna kwam een uitgebreid hoofdgerecht en natuurlijk een lekker ijsje na. Iedereen had lekker gegeten! Wat gaat zo’n dag toch vlug voorbij, het was alweer tijd om richting Gilze te gaan met de bus.
Waar wij om ongeveer om 20.00 uur aankwamen, moe, maar met een goed gevoel!
Wij hebben genoten van deze dag!

Lieve Tonnie, Joop en John,
Bedankt voor het organiseren van deze reis!

Greetje Tuijtelaars

Bekijk ook het fotoalbum