Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 50 van 83
⇑ muziekmiddagen augustus en septem... ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Gouden jubileum van zangkoor “d... ⇓
(geplaatst op maandag 8 juli 2019)

Bezoek aan de Kersenhof in Raamsdonk.


foto1 foto2 foto3
Het was prachtig weer toen we op vrijdag 5 juli naar de Kersenhof in Raamsdonk gingen. We werden gastvrij ontvangen met koffie, thee of fris met een heerlijk kersengebakje. Tevens kregen we uitleg over het ontstaan van de Kersenhof en hoe het er allemaal aan toegaat; hoe intensief het werk is tijdens en na het plukseizoen, eigenlijk het hele jaar door. Hubert Verschure heeft zich gespecialiseerd in de kersenteelt en dat is hem helemaal gelukt. Het is uitgebreid tot een 8 ha grote kersenboomgaard. Hubert en zijn partner Jannie en zijn vader runnen het bedrijf en het blijkt een goede combinatie te zijn met akkerbouw en de Kersenhof.
Daarnaast is zijn vader een gecertificeerd imker want honingbijen zijn nodig om de kersenbloesem te bestuiven en daarbij krijgen ze ook hulp van vele andere imkers.
Het kersenseizoen duurt van begin juni tot begin augustus. Met 10 verschillende kersenrassen kunnen ze zo lang mogelijk plukken in het seizoen. De bomen staan onder een soort tent met draden waar plastic dakpansgewijs is gespannen om vogels te weren en de kersen te beschermen voor de regen anders gaan ze barsten. Ook de zijkanten zijn met gaas dicht gemaakt tegen de vogels. De kersen hangen aan de bomen, die tot 15 jaar oud kunnen worden, op een hoogte tot 2 meter waardoor de kersen staande geplukt kunnen worden.
Na de uitleg mochten we met een treintje mee naar de boomgaard waarbij we konden snoepen van een puntzakje met sappige en zoete kersen. Onderweg zagen we takken die de vele kersen bijna niet konden dragen. Ook hadden we een stop waarbij we kersen direct van de boom konden snoepen. Heerlijk zo direct van de boom!
Aan het einde nog even wat kopen in het winkeltje voor thuis. Het assortiment is van pure kwaliteit. Alle confituren worden bereid in de keuken van de zorgboerderij “de Laarhoven” in Diessen. Daarnaast zijn er ook sappen, likeuren etc. te koop. Op het terras drinken we nog een drankje of nemen we een ijsje en dan gaat iedereen tevreden naar huis. Het was een geslaagde middag door de gastvrijheid van de Kersenhof en als kers op de taart nog mooi weer ook!

Kijk voor alle foto's in ons foto album