Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 63 van 98
⇑ Natuurwandeling Huis ter Heide ⇑
Nieuws overzicht
⇓ muziekmiddagen augustus en septem... ⇓

(geplaatst op zaterdag 20 juli 2019)

SVG Zomerreis 2019

We waren er weer eens mee weg !


foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto11
En waar naar toe dan wel, nou deze keer gingen we naar Goes en het Watersnood Museum in Ouwerkerk.
Om 9.45 uur werden we door chauffeur John opgehaald, die ons verder heel de dag vervoerde naar diverse gelegenheden.
En zonder dat het vaak gehoorde ʺ Lieve Heertje geef mooi weertjeʺ ten gehore werd gebracht, hadden we toch een mooie zomerse dag.
Via de snelweg en buitenwijk van Goes kwamen we aan in het stadshart, waarna we via een kleine wandeling bij Restaurant De Landbouw belandden.
Hier werden we getrakteerd op een paar kopjes koffie met overheerlijk gebak, waarna wij de gelegenheid kregen om in het oude stadshart van Goes te wandelen, te shoppen of een terrasje te pikken.
Om 13.00h zaten wij allen weer in Restaurant De Landbouw aangeschoven, waar ons een stevige lunch werd geserveerd, waar sommige van ons zelfs genoeg aan hadden!
Nadat we weer naar de bus gekuierd waren bracht John ons naar het Watersnood Museum in Ouwerkerk.
Hier hebben we een dramatisch en rampzalig stuk uit onze geschiedenis kunnen aanschouwen.
De zeer uitgebreide documentatie, het tentoongestelde arsenaal aan voorwerpen, de getoonde filmbeelden en projecties, dit alles was heel interessant en zeer indrukwekkend!
In een woord prachtig, zover je hier van prachtig kunt spreken?
Na de sluitingstijd van het Museum bracht onze chauffeur ons via een toeristische route via Bruinisse, Oude-Tonge, Willemstad, Noordhoek, Fijnaart, Zevenbergen en Langeweg naar Zalencomplex De Ruif in Wagenberg.
Hier kregen wij een heerlijk drie gangen menu voorgeschoteld, waarbij eigenaar John Prins ons vergaste op een lekker stukje muziek via zijn beide orgels.
Helaas, aan alles komt een einde, en nadat wij uitbundig waren uitgezwaaid door het personeel ging het weer op huis aan en waren moe en voldaan om 21.00h weer in Gilze.
En nou snel naar de SVG website om de ongetwijfeld weer prachtige foto’s van onze Hof fotograaf Wim van Wezel te bekijken.

Houdoe hé

Kijk voor alle foto's in het foto album.