Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 44 van 83
⇑ Verrassingsreis 2019 ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Zwemmen op donderdagmorgen in den... ⇓
(geplaatst op zondag 18 augustus 2019)

Voorstelling "Ons kan niks gebeuren"


Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Ieder jaar wordt dat in onze gemeente gevierd met een bijzondere activiteit. Dit jaar organiseert de kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen een theatervoorstelling in CC De Boodschap , Nassaulaan 62-64, 5121 BC Rijen: ‘Ons kan niks gebeuren’ door theatermakers Jan Rauh en Helma Giebels.

Datum: 18 september
Aanvang: 19.30 u.
Zaal open: 19.00 u.
Prijs: € 7,50 inclusief 1 consumptie.
Kaartverkoop:Start op 18 augustus
  • In Gilze bij CC de Schakel en Novy
  • In Rijen bij CC de Boodschap en zorgcentrum Vita
  • In Molenschot bij de Molenwiek

De voorstelling
Paul en Janine worden geconfronteerd met een diagnose die ze niet willen horen: dementie. Janine belandt in de rol van patiënt en Paul wordt mantelzorger. Een onomkeerbaar proces van vallen en opstaan begint.

Doel
Binnen het bestek van 1½ uur wordt het verloop van een dementieproces geschetst en kan het publiek dit meebeleven. Na de voorstelling is er gelegenheid om met de spelers te praten over de ervaringen, de dilemma’s, de keuzes en de gekozen benadering. Dit ook weer in relatie met (mantel)zorg.

Doelgroep
Deze voorstelling is bedoeld voor iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is, maar vooral mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen erkenning ervaren en daaruit troost putten.

We hopen veel geïnteresseerden op 18 september te ontmoeten.

Met hartelijke groet,
Namens Kerngroep Dementievriendelijke gemeente Gilze en Rijen,
Marly van Rooten, secretaris