Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 42 van 83
⇑ Inloopdagen en cursussen iPad en ... ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Verrassingsreis 2019 ⇓
(geplaatst op maandag 26 augustus 2019)

Eerste les Tai Chi

Op vrijdag 30 augustus is de eerste Tai Chi les in de Schakel en op woensdag 4 september is de 2e les. Het zijn nog proeflessen, we gaan kijken wie er allemaal lid gaan worden van deze nieuwe club. Hieronder een korte beschrijving van de bwegingsleer Tai Chi.
Tai Chi voor Senioren

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer die de gezondheid bevordert. De langzame en vloeiende oefeningen zijn gericht op ontspanning en innerlijk evenwicht. De bewegingen stimuleren de bloedcirculatie, verdiepen de ademhaling en maken de spieren en gewrichten soepel. Je beleeft dit niet alleen fysiek, maar ook mentaal, want de oefeningen werken ook innerlijk versterkend en rustgevend. Het hele lichaam wordt gebruikt in de bewegingen, met een natuurlijk samenspel van hoofd en romp, armen en benen. Een belangrijk doel van de oefeningen is het op peil houden van het evenwichtsgevoel. Het evenwicht en de stabiliteit worden door de oefeningen intensief getraind. Voor veel senioren is dit heel belangrijk.
Tai Chi helpt u bij het voorkomen van valpartijen, Tai Chi geeft u meer energie en een betere balans. Tai Chi maakt u blijer en soepeler en u kunt daardoor beter slapen.