⇑ 15 jaar Linedance club ⇑
⇓ Najaarsconcert Seniorenorkest Gil... ⇓
(geplaatst op maandag 9 september 2019)

In het Weekblad Gilze-Rijen van 28 augustus 2019 stond het volgende artikel:

Seniorenvereniging Gilze

foto1 foto2

Senioren­vereniging Gilze (voorheen KBO) bestaat sinds 1955. Op het hoogtepunt had de vereniging 1300 leden. Nu zitten we op ruim 1000 leden, waar we heel blij mee zijn. We proberen echter ook de jongere senior aan te trekken. Je mag immers lid worden vanaf je vijftigste.

De doelstelling is het organiseren van activiteiten op velerlei gebied. Niet alleen sport en spel, maar ook op sociaal gebied. We hebben 3 gymgroepen, twee dansgroepen namelijk line dance en werelddansen. Bij ons kunt u zingen, kaarten, bridgen, sjoelen, biljarten, handwerken, koersballen en midget golven.
Dit zijn onze wekelijkse activiteiten. Daarnaast hebben we ook nog fietsen op donderdagmorgen, natuurwandelingen op donderdagmiddag onder leiding van een gids, vier grote reizen per jaar, regelmatig kleine excursies en uitstapjes en organiseren we ook bezoeken aan schouwburg of theater.
U ziet wel, voor de ontspanning kunt u kiezen uit een groot aanbod.
Ook op sociaal gebied kunnen wij iets voor u betekenen. Denk hierbij aan het invullen van uw belastingpapieren en cliëntondersteuning bij aanvragen via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wij bieden gratis hulp bij het gebruik van uw tablet en telefoon en wij geven ook cursussen. Daarnaast zijn er regelmatig voorlichtingsmiddagen over zeer uiteenlopende thema's, die u ook gratis kunt bijwonen.
U ziet wel, SV Gilze is veel meer dan de 3 K's (kaarten, keuvelen en kienen). De senioren van nu zijn moderner, staan open voor vernieuwing en hebben andere hobby's. Daar proberen we op in te spelen door nieuwe activiteiten aan te bieden. We gaan starten met Tai Chi en zijn naarstig op zoek naar nog meer activiteiten, die u mogelijk aanspreken. Ideeën zijn van harte welkom. Dat wil echter niet zeggen dat de reeds lopende goed bezochte activiteiten minder aandacht krijgen, integendeel!! Een groot streven van ons is eenzaamheid opvangen door mensen naar een activiteit te lokken. Samen zijn en samen iets ondernemen geeft een goed gevoel, waaruit vaak nieuwe contacten ontstaan. We beschikken over een mooie eigen accommodatie (Het Trefpunt, Kerkstraat Gilze), waar veel van onze activiteiten plaats vinden. Dankzij een grote groep vrijwilligers hebben wijde mogelijkheid om alles tegen zeer lage prijzen aan te bieden. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze vereniging? Kijk dan op onze website (www.sv-gilze.nl) voor meer informatie.

Of nog beter: wordt lid voor € 25,- per jaar. Je profiteert dan ook van alle voordelen, die KBO-Brabant biedt.

SV-Gilze
Kerkstraat 81