Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 49 van 98
⇑ Computer inloopdag 30 september ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Scootmobieltocht naar Trayplant ⇓

(geplaatst op woensdag 18 september 2019)

De najaarsreis van Seniorenvereniging Gilze ging dit jaar naar Utrecht


foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6
We vertrekken vanaf de Hooikar, waar we beginnen met ons ”schoolreisje”. De bus zit vol en wordt bestuurd door een vriendelijke Jaon van de Bogaard.
We rijden eerst naar Scherpenzeel, waar de koffie met gebak staat te wachten in restaurant Boschzicht.
Hierna beginnen we aan een tocht langs koninklijke paleizen, gelegen in een prachtige omgeving. Via Amersfoort rijden we naar Soest waar we “paleis Soestdijk” bekijken, daarna naar kasteel “de Hooghe Vuursche” en ook nog langs “Drakenstein”. De tocht wordt begeleid door een gids, die ons allerlei wetenswaardigheden wist te vertellen. Na deze busrit gingen we terug naar Boschzicht voor een broodje kroket en andere lekkere dingen.
Na het eten zijn we weer de bus ingestapt om onze weg te vervolgen naar Utrecht. Daar hebben we met rederij Schuttenvaer een rondvaart gemaakt door de grachten. We zagen heel wat cafeetjes in de kelders.
Na de boottocht konden we nog een klein uurtje Utrecht verkennen, nog steeds met prachtig weer.
Op de terugreis hadden we wat vertraging, maar dat is normaal in de spitsuren. Toch kwamen we op redelijke tijd weer aan bij de Hooikar, waar ons weer een heerlijk 3-gangen diner werd voorgeschoteld.
Het was een prachtige dag, waarvan we allen zeer hebben genoten. Hartelijk dank aan Tonnie, Joop en John voor de organisatie van de reis.

Een deelnemer

Onze fotograaf heeft uiteraard weer de nodige foto's gemaakt.