⇑ Statuten officieel gewijzigd ⇑
⇓ Wandelen op de Strijbeekse heide ⇓
(geplaatst op dinsdag 8 oktober 2019)

80+ middagen in 't Trefpunt

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto11 foto12 foto13
Senioren Vereniging Gilze.
Gilze, het Trefpunt, 5 oktober 2019.

Het bestuur van onze Seniorenvereniging stuurde een uitnodiging aan al haar alleenstaande leden van (ook bijna) 80 jaar en ouder: rond de 180 personen.
De waardering voor het mooie aanbod uitte zich in een grote inschrijving: zodat de organisatie naar twee middagen overging.
De vrijdagmiddag, het aantal aanwezigen was iets lager dan op de woensdag, maar de gasten aan lange tafels gezeten, hebben de stemming er zo in, het heerlijke geroezemoes overstemt soms de mooie muziek door Wim Oprins.
Het verwennen begint al snel: koffie/thee met een heerlijke koek, daarna drankjes/hapjes naar keuze, keurig verzorgd door onze vrijwilligers in hun duidelijke opvallende groene uniform-shirt. Bravo!
De voorzitter Joop de Jonge opent officieel met een hartelijke welkom de middag.
Dan gaan we op de Gilse toer van het verleden…..Piet verhaalt over ons dorpke Gilze, het patronaat, de meskesschool, de Spar, Woutje Kok, Jantje Simons, het Pindurp, ravotten in klein Zwitserland... met als eind: “daarom blijft Gils toch vur men een durp, waor het goed is om te leven”... daarnaast het lied: “trots om een Brabander te zijn”; “blauwe korenbloemen...”. De dames Ellie en Annelies zorgen met de verhalen van “Roodkapje” en “Katrien met haar spiegel”, eigentijds aangepast, voor een mooi optreden.
Gedurende de korte pauze komt er beweging in de groep voor korte gesprekjes met bekenden aan de andere tafel.
De middag wordt besloten met de prima verzorgde koffietafel; gezellig om nu samen en niet alleen te eten en dit is ook een maaltijd met gesprekjes!
Het bestuur van onze seniorenvereniging waardeert met ons allen: de vrijwilligers, die zich voor deze middagen enthousiast inzetten en het mogelijk maken zoveel gasten/leden te verwennen.

De voorzitter bedankt Wim van Wezel voor het opzetten en onderhouden van de eerste website voor onze vereniging. Hij reikt bloemen uit aan de toneelspelers Piet en Ellie en Annelies en ook aan de bediening Marij, Toos, Wil en Bart en zegt ook dank aan de verpleegkundigen Corrie en Hanneke.
De 80 jarigen gaan voldaan naar huis: SVGilze: Dank jullie wel!

Met vriendelijke groet,

Corrie van Rijswijk

Bekijk ook de foto's van woensdag en vrijdag