Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 25 van 83
⇑ Computer inloopdag 28 oktober ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Italiaanse muziekmiddag ⇓
(geplaatst op woensdag 23 oktober 2019)

Voorlichtingsmiddag Mobiele Alarmering


foto1 foto2 foto3
Maandagmiddag 21 oktober zijn deskundigen van Sociale-Controle.nl uit Breda uitgenodigd om uit te leggen hoe we met onze veiligheid kunnen omgaan. Er is een goede opkomst deze middag om zich te laten informeren wat er allemaal mogelijk is. Het gaat vandaag over een apparaat wat je bij je draagt en waarmee je altijd en overal, zowel in huis als onderweg, contact kunt maken voor hulp met slechts één druk op de knop.
Iedereen heeft wel eens op een onverwacht ogenblik hulp nodig. Die is dan niet bij de hand, maar er zijn mogelijkheden om toch snel hulp in te roepen, waar u zich ook bevindt. Een van de mogelijkheden is een alarmerings-Druppel.
Dit apparaat is een soort mobiele telefoon in de vorm van een kleine druppel die voorzien is van GPS. Bij een noodoproep druk je op de knop en maak je automatisch verbinding met iemand die hulp kan bieden en die dan precies weet waar je bent en waarmee je kunt communiceren. Als je niet in staat bent te praten komt de hulp die je nodig hebt toch op de juiste plaats bij je.
Het apparaat is ook uitgerust met een valdetectie, die meteen doorgeeft waar je gevallen bent zodat er zonodig hulp geboden kan worden.
De druppel kan tegen een spatje water, maar mag niet onder water gedompeld worden. De Druppel kan altijd in de douche laag aan een haakje gehangen worden, zodat je bij vallen de alarmknop kunt bereiken.
Drie deskundigen van de Sociale-Controle hebben aan tafel uitleg gegeven en eventuele vragen beantwoord.
Ondertussen werd er ook koffie en thee gedronken met een koekje.
De aanwezigen vonden het positief dat ook wanneer je onderweg bent men toch weet waar je bent bij een noodoproep.
Al met al een was het een wetenswaardig middag. Ieder ging naar mijn inziens tevreden naar huis en de voorlichtingsheren even zo. Uw zorg uw veiligheid en samen staan we sterk.

Hanneke

Zie ook de fotopagina