⇑ Kerstconcert Lucaskerk Tilburg ⇑
⇓ Natuurwandelingen 2020 ⇓
(geplaatst op woensdag 4 december 2019)

DIE ZAUBERFLÖTE

die zauberflöte
Op dinsdag 19 november l.l. zijn we met een kleine groep naar de Schouwburg in Tilburg geweest, waar we konden genieten van de klanken en het spel van de opera “Die Zauberflöte”, van Wolfgang Amadeus Mozart.

De muzikale uitvoering wat betreft zang, spel, koor en het begeleidende orkest was prachtig. Bij de beroemde aria van de “Koningin van de Nacht” kwam zelfs de hoogste noot er kristalhelder uit. Maar ook de bas van de Opperpriester “Sarastro” en alle andere stemmen waren schitterend.

Een minpuntje (maar dat is mijn persoonlijke mening) was, de moderne “aankleding” van zowel decor als de zangers. Dan prefereer ik toch een iets traditionelere uitvoering. Dit is echter de keuze van de regisseur. Hier zit een bepaalde filosofie achter.

Maar al met al was het genieten en aan de verschillende reacties te horen, waren de meesten het hier wel mee eens.

Joke van der Zanden