Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 17 van 97
⇑ Natuurwandeling Landgoed Valkenbe... ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Senioren Expo Veldhoven ⇓
(geplaatst op donderdag 16 januari 2020)

Hendrik Groen... zolang er leven is

Zaterdag 11 januari 2020
De naam Hendrik Groen komt u vast bekend voor. Hij heeft nl drie dagboeken geschreven over heel herkenbare situaties in een bejaardenhuis, en die vlogen als warme broodjes over de toonbank.
Vandaar dat er een televisieserie op tv is geweest, die door veel mensen bekeken is.
En jawel...ook een toneelstuk, waarmee door het land gereisd wordt.
Hartstikke leuk! Want onze S.V.Gilze heeft kaartjes geregeld, om daar naar toe te gaan. En wel in De Bussel te Oosterhout. Heel mooi initiatief om dat onder ogen te brengen voor de senioren.
De Bussel is geheel verbouwd en een prachtige schouwburg geworden, waar o.a ook een bibliotheek gevestigd is. We werden hartelijk ontvangen… de weg gewezen, en om 20.00u zou het beginnen.
Het werd een voorstelling zonder pauze. Op zich niet erg, want na afloop kon je in de foyer overal drinken pakken, behalve dan alcoholische drankjes. Daarvoor moest je aan de bar zijn….maar wat bleek nu….de consumpties waren bij de prijs inbegrepen... Mooi toch!
We waren benieuwd... zaten op comfortabele stoelen met allemaal goed zicht op het toneel.
Het was goed verstaanbaar, dus goed te volgen.
Een groepje bejaarden [OMADIDO = oud maar niet dood], die in een bejaardenhuis woonden, trokken hun eigen plan, en zorgden goed voor elkaar, en ondernamen allerlei uitjes, en verzetten zich tegen een aantal regels, die daar gehanteerd werden door de strenge Mevr. Stelwagen. Wat duidelijk te merken was, en ze moest het dan ook vaak ontgelden.
Er waren vaak hilarische situaties, ze lachten vaak om hun eigen gebrekkigheden, het was niet anders! Ze moesten het er mee doen.
Buiten dat, werd er onderling ook over serieuze dingen gesproken, en het begrip voor elkaar was groot, en soms ontroerend.
Alle spelers hebben geweldig gespeeld…chapeau, want het lijkt me niet gemakkelijk om als jong persoontje, een dementerende bejaarde te spelen. Knap dus om zich daar in te verplaatsen, ook al is dat natuurlijk wel hun vak maar toch.
Het was zo goed zelfs, dat wij met zo’n 10 man ervan genoten hebben. En de thuisblijvers…jammer voor jullie, want het was echt de moeite waard.!! Misschien een volgend keertje.
Bedankt voor de organisatie van de Theaterbezoeken vanuit S. V. Gilze. Ook dat is weer een leuke activiteit voor de Senioren.

Groetjes Will Kock namens de theater gangers van Hendrik Groen Zolang er leven is!