Uit het nieuws archief

Nieuwsitem 10 van 98
⇑ Eten voor alleenstaanden ⇑
Nieuws overzicht
⇓ Belastingaangifte 2019 ⇓

(geplaatst op dinsdag 25 februari 2020)

WANDELING OP 20 FEBRUARI 2020 NAAR DE DUIVENTOREN


foto1 foto2 foto3 foto4
Afgaand op de weersvoorspellingen liet het zich aanzien dat we maar met een klein groepje op pad zouden gaan, ook omdat er al een aantal afmeldingen waren. Maar tegen 13.00 uur hadden zich 28 mensen verzameld bij ’t Trefpunt. Nadat iedereen een plaatsje gevonden had in de beschikbare auto’s, gingen we op weg naar Dongen waar we onze gidsen Mari en Toon zouden treffen.
De groep werd in tweeën gesplitst en we wandelden naar de zandheuvels tussen Moerkensdreef en het Wilhelminakanaal. Het is géén extreem groot gebied, maar toch konden de gidsen ons weer wijzen op specifieke zaken.
Het is een gebied waar reigers hoog in de bomen broeden, dit was duidelijk te zien aan het aantal nesten en hun bewoners die thuis waren. Een boom waarin duidelijk een draaiing te zien is, dit komt omdat hij op een kruising van waterlopen staat vertelde gids Toon.
Omdat het een nat gebied is geweest, werden er door DUW (dienst uitvoering werken) in het begin van de vorige eeuw mensen te werk gesteld die diepe geulen moesten graven en de daarbij vrij gekomen grond op het tussenliggende stuk gooiden, zodat er een verhoging ontstond waarop rijen bomen werden geplant. Deze werkwijze kom je in meerdere bossen tegen.
Na alle informatie en wandelen was het tijd voor een drankje, deze keer bij Spijs en IJs. Iedereen kwebbelde er lekker op los en ging daarna tevreden naar huis, na weer een geslaagde wandeltocht.